Уряд спрямував на підтримку тваринництва 105,6 млн грн

15 квітня 2014, 21:25
Уряд спрямував на підтримку тваринництва 105,6 млн грн
В Україні продовжують діяти програми підтримки галузі тваринництва.

Так, за перших чотири місяці року держава переказала селянам 91,8 мільйона гривень дотації за збереження молодняку ВРХ, 8,6 мільйона гривень – за здачу на забій ВРХ та свиней, а також компенсувала 5,2 мільйона гривень за придбання установки індивідуального доїння. Загалом за цими програмами сільгоспвиробники отримають 105,6 мільйона гривень. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Держава і надалі виплачує дотації за збереження та утримання молодняку ВРХ, за здачу на забій свиней і ВРХ, а також частково компенсує витрати на придбання установки індивідуального доїння. Таким чином держава заохочує утримувати худобу та реалізовувати її на забій на спеціалізовані підприємства, як це робиться в цивілізованих країнах. І ми бачимо, що участь у цих програмах беруть все більше сільгоспвиробників − селян, фермерів і кооператорів», − зазначив Міністр.

Станом на 1 травня, за збереження та утримання молодняку великої рогатої худоби селянам переказали 91,8 мільйона гривень. З січня по травень з приводу дотації вперше звернулися 53,7 тисячі фізичних осіб за утримання ними 75,1 тисячі голів молодняку ВРХ.

За вирощених та проданих на забій ВРХ і свиней селянам, фермерам і кооперативам виділили 8,6 мільйона гривень. Щодо отримання цієї дотації звернулися 3887 фізичних осіб та 60 фермерських господарств.

Також держава частково компенсувала витрати на закупівлю установки індивідуального доїння. Так, станом на 1 травня на відшкодування вартості установки претендували 1204 селянина, яким переказали 5,2 мільйона гривень.

«Ці державні програми підтримки тваринництва дають свої результати. Так, у минулому році, вперше за роки незалежності, стабілізувалося поголів’я ВРХ. А вже станом на початок червня поточного року воно зросло на 3,2% порівняно з відповідною датою 2012 року. Поголів’я ж свиней зросло на 4,8%. Тож держава і Мінагрополітики й надалі продовжуватимуть таку підтримку галузі», − зазначив Микола Присяжнюк.

Рейтинг: 5.00 / 5 - Оцінки: 1
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"