Ігор Швайка виступив з доповіддю на Всеукраїнському Аграрному Форумі

10 липня 2014, 23:49
Ігор Швайка виступив з доповіддю на Всеукраїнському Аграрному Форумі
На зустрічі, яка проходила під головуванням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, аграрії та представники Кабінету Міністрів мали можливість обговорити найбільш актуальні питання галузі, поділитися думками та проектами вирішення проблем.

Свій виступ міністр Ігор Швайка почав з подяки аграріям України, які відгукнулися на прохання допомогти Східним регіонами і активно включилися у надання гуманітарної допомоги жителям звільнених від терористів міст. "Я щиро вдячний кожному, хто не живе за принципом моя хата скраю, а хто відповідально поставився до проблеми жителів Сходу. Українці вкотре демонструють свою єдність і солідарність", - зазначив міністр.

Виступаючи перед аграріями Ігор Швайка розповів про плани міністерства щодо реформування відомства, сприяння експорту, залучення інвестицій, державної підтримки галузі. Особливий акцент міністр зробив на реєстрацію прав оренди земельних ділянок, оскільки саме це питання є одним з найбільш нагальних для аграріїв України.

Як зазначив міністр, ключовими принципами реформування роботи міністерства є прозорість і взаємодія з бізнес-середовищем, залучення до реформування зовнішніх експертів, оптимізація використання ресурсів. "Ми по новому підійшли до організації роботи міністерства. Зокрема, вже багато хто з аграріїв зміг переконатися в активності робочих груп, що займаються напрацюванням проектів для вирішення болючих проблем окремих галузей", - сказав міністр.

Ігор Швайка звернув особливу увагу на залучення інвестицій і відкриття нових ринків збуту української продукції. Міністр доповів про проведення зустрічей з представниками іноземних посольств країн Східної Азії та Аравійського півострова. "Ми створили Інвестиційну Раду при Мінагрополітики для забезпечення безперервного зв'язку між аграріями та потенційними інвесторами. Також Інвестиційна Рада виконує консультаційні функції, а саме надає роз'яснення щодо існуючих проектів і вимог, які потрібно виконати, щоб приймати участь в інвестиційних конкурсах", - розповів Ігор Швайка

Міністр підтвердив, що Міністерство аграрної політики і продовольства України продовжує лобіювати збереження пільгових режимів оподаткування для сільського господарства. «Ми виступаємо за збереження фіксованого сільськогосподарського податку, спеціального режиму ПДВ та збереження компенсації виробникам молока і м'яса за рахунок ПДВ», - заявив глава міністерства.

На завершення виступу міністр Ігор Швайка зазначив, що міністерство відкрите для діалогу і співпраці з аграріями. «Ми чекаємо на ваші пропозиції та проекти, адже тільки наша якісна співпраця дозволить швидко реформувати галузь і стати аграрною наддержавою світового рівня», - завершив свій виступ Ігор Швайка.

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"