Закупівельні ціни на свинину поповзли вгору

12 березня 2018, 14:55
Закупівельні ціни на свинину поповзли вгору

Початок весни порадувало виробників свинини продовженням позитивною динамікою цін закупівлі. Так, якщо попередні три тижні ціна на свинину живою вагою «тупцювала» на рівні 44,5-46 грн / кг, то в ході торгів 2 березня планові позначки піднялися на 0,5-2 грн / кг.

Таким чином середня ринкова ціна додала 3% в порівнянні з 9-м тижнем і перевищила 47 грн / кг, йдеться в повідомленні Асоціації свинарів України.

Як зазначається, очікування постачальників товарних свиней виправдалися, так представники м'ясопереробної галузі на цьому тижні закуповували свинину в живій вазі по 46-47,5 грн / кг. Звучали пропозиції і за вищою ціною (48 грн / кг). Однак, «де факто» за такою ціною закупівлю здійснювали епізодично. Згідно відгуками м'ясопереробників, такий рівень цін для цього періоду і рівня активності реалізації занадто високий. Як наслідок, деякі з операторів або скоротили обсяги заготівлі, а зовсім її припинили, перейшовши на закупівлю свинини у інших постачальників або на власні морожені запаси.

Крім обмеженої пропозиції свиней забійних кондицій, стимулом для підвищення цін на минулому тижні були очікування кращої торгівлі в період святкових вихідних. Однак в активізації збуту в святкові дні вірять лише незначна кількість операторів, а їх оцінки за приростом обсягів реалізації досить «скромні» - плюс 5-15%. Додатковим фактором підтримки висхідного руху цін, за даними асоціації, служили погодні умови, які ускладнили логістику закупівлі для м'ясопереробників: деякі з них були змушені купувати товарне поголів'я виробників, які розташовані ближче, але за вищою ціною.

Щодо того, чи переросте цей стрибок в стійкіше висхідний рух, яке триватиме до Великодня, м'ясопереробники одностайних прогнозів не дають. Так, частина з них вважають, що ціна з цього тижня ослабнуть у відповідь на зниження обсягів реалізації. Решта розділяє гіпотезу стабілізації і незначною позитивною волатильності протягом березня.
 
«Озвучені очікування щодо цін напередодні Великодня також істотно відрізняються і коливаються в межах 48-52 грн / кг», - відзначають в асоціації.

 

Джерело:  agroportal.ua

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"