У Мінагрополітики України обговорили підготовку до проведення місії DG SANCO

12 червня 2014, 09:07
У Мінагрополітики України обговорили підготовку до проведення місії DG SANCO

10 та 11 червня під головуванням Першого заступника міністра аграрної політики та продовольства Івана Бісюка було проведено наради за участі широкого кола профільних бізнес асоціацій, підприємств, які є потенційними експортерами до Європейського Союзу, фахівцями Мінагрополітики України та Держветфітослужби України. Учасники обговорили низку питань, пов'язаних із проведенням місії Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів (DGSANCO) щодо оцінки санітарного контролю при виробництві продуктів тваринного походження в Україні.

Під час зустрічі основним завданням учасників стало окреслення важливих питань, необхідних для успішного проведення верифікаційних візитів інспекторами Офісу з питань продовольства та ветеринарії (Food and Veterinary Office (FVO). Також заступником Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталієм Башинським було повідомлено та роз'яснено про загальні вимоги, які висуваються інспекторами DG SANCO.

Крім того з метою підготовки до верифікаційних візитів було вирішено створити робочі групи, до складу яких мають ввійти представники асоціацій, підприємств, які планують експортувати свою продукцію до Європейського Союзу та відповідають вимогам ЄС, а також представники Мінагрополітики України та Держветфітослужби України.

Нагадаємо, що під час проведення 82-ої Генеральної сесії Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) (25-31 травня; м. Париж, Франція) було досягнуто домовленостей із представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та захисту прав споживачів (DG SANCO) щодо проведення у липні поточного року низки верифікаційних візитів до України за декількома видами продуктів тваринного походження – молоко та молочні продукти, м'ясо яловичини, м'ясо свинини, а також тваринами – кролями та страусами.

джерело: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"