М’ясо з пробірки: що чекає людство

7 травня 2018, 10:41
М’ясо з пробірки: що чекає людство

Технології не стоять на місці, як і зростання чисельності населення Землі. Вчені вдосконалюють методики, щоб зробити штучне м’ясо доступним і вивести його на ринок в найближчі кілька років.

М’ясо – це м’язи тварин. Процес виробництва м’яса в пробірці включає в себе отримання м’язових клітин тварин і застосування білка, який дозволяє клітинам рости в великі шматки м’яса. Дослідження по отриманню м’яса в пробірці виникли з експериментів НАСА, яке намагається знайти більш досконалі способи довгострокового харчування для астронавтів в космосі.

У 2013 році біолог Марк Пост з Університету Маастрихта приготував перший в світі бургер з вирощеного в пробірці м’яса. Виробництво продукту обійшлося в $ 325. Станом на листопад 2016 року, півкіло яловичого фаршу коштувало $ 3,6, тобто майже в 10 разів дешевше, ніж м’ясо з пробірки.

І здавалося б – боятися нічого. Натуральний продукт не може зникнути з полиць наших магазинів. Якщо ж зайнятися сухою, але цікавою статистикою, то дізнаємося, що на вирощування 1 кг яловичини витрачається 38 кг корму і майже 4 тисячі літрів води. На корів йде в 20 разів більше їжі, ніж потрібно для усунення проблеми голоду серед людей. Якщо населення Землі наблизиться до 10 мільярдів, то для виробництва м’яса для всіх не вистачить прісної води.

 

Джерело: agronews.ua

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"