Гуманна яловичина — у США продають бургери з 0% корови

23 квітня 2018, 12:29
Гуманна яловичина — у США продають бургери з 0% корови

Американська компанія Impossible Foods розпочала випуск смачнючих яловичих бургерів (як запевнили у компанії) без вмісту тваринної продукції. Про це повідомив аналітик сільськогосподарських ринків та національний консультант ФАО в Україні Андрій Панкратов на своїй сторінці у Facebook.

Команда провідних науковців, фермерів та кухарів п’ять років вивчала сутність бургеру і всього що з ним пов’язано, щоб створити ідеальний варіант котлети за виглядом, ароматом, смаком, текстурою і навіть звуком. І цей бургер містить 0% будь-чого тваринного походження.

Ця компанія налагодила випуск бургерів з використанням рослинних компонентів: пшениці, кокосової олії, картоплі, а також особливого інгредієнту — гему. Гем — це речовина, яка є фрагментом гемоглобіну і завдяки якій цей їх бургер пахне, шкварчить і стікає соком ніби відбірна яловичина.

Андрій Панкратов навів кілька фактів про компанію Impossible Foods:

  • вони запустили перший великий завод у вересні, зараз виробляють 230 т своїх бургерів на місяць і влітку планують подвоїти свої потужності;
  • вони вже продають бургери в 1300 ресторанах по всіх США, в них вже є фани і 70% з них — це звичайні м’ясоїди;
  • ця компанія залучила майже $400 млн інвестицій (і хтось же інвестує!);
  • компанія розділяє зі своїми інвесторами переконання, що $1,5-трильйонна світова м’ясна індустрія вже доживає свого віку;
  • вони збираються відтворити всі тваринні продукти: м’ясні, молочні, рибні. Їх ціль — виробляти продукти для всіх культурних регіонів світу, враховуючи смаки кожного (тобто буде ще й наше сало?).

 

Джерело:  kurkul.com

Рейтинг: 0 / 5 - Оцінки: 0
string(32) "4d2d737f8881f0e093acde6735dab472"